HOTELI

KNX tehnologija „pametne kuće“ u Hotelima

Specijalno razvijena rešenja za hotele, pod KNX tehnologijom pametne kuće, značajno smanjuju početne investicije u materijalu, inženjeringu, instalacijama i održavanju. Široka paleta modernih i funkcionalno naprednih rešenja za vaš hotel omogućava visoke uštede u potrošnji energije, gostima hotela pruža maksimalno iskustvo, osiguravajući vam dobar profit i kratak period isplativosti investicije.

Funkcije koje podrazumeva pametan hotelski sistem:

  • - Detekcija prisustva gosta i osoblja u sobi
  • - Prosleđivanje informacija „ne uznemiravaj“ i „očisti sobu“ osoblju na recepciji
  • - Prosleđivanje „SOS“ signala osoblju na recepciji
  • - Ekonomično upravljanje potrošnjom energije u sobama (ušteda i do 50%)
  • - Detekcija poplave u kupatilu
  • - Lako i centralizovano upravljanje i nadzor kompletnog sistema
  • - Pružiti gostu maksimalan komfor

Zahvaljujući fleksibilnosti KNX tehnologije i podržanosti od strane različitih proizvođača, u saradnji sa vodećim svetskim proizvođačima KNX opreme (ABB, Zennio, Siemens…) razvili smo rešenja sa najboljim odnosom funkcionalnost / cena / kvalitet.

Kartični sistem KNX pametne hotelske sobe

Glavni elementi kartičnog sistema su čitač i držač pametnih kartica, koji u zavisnosti od zapisa na pametnoj kartici odlučuju na koji način da upravljaju hotelskom sobom. Sistem na osnovu zapisa sa pametne kartice razlikuje da li je u sobi gost, lice iz tehničkog održavanja ili sobarica. Na osnovu te informacije sistem reguliše temperaturu u sobi i uključuje određene potrošače.

Senzorski sistem KNX pametne hotelske sobe

Za razliku od kartičnog sistema, ovaj sistem umesto držača kartica za detekciju prisustva koristi specijalno razvijene senzore koji se nalaze na plafonu sobe. Na ovaj način se izbegava mogućnost da gost namerno ostavi karticu u držaču kako bi mu grejanje/hlađenje radilo i kada nije u sobi. Kod ovog sistema za kontrolu pristupa sobi se može koristiti nezavistan sistem ili klasična hotelska brava.

Hibridni sistem KNX pametne hotelske sobe

Hibridni hotelski sistem je objedinio najbolje karakterstike iz prethodna dva sistema. Za kontrolu pristupa sobi se koriste pametni KNX čitači kartica, a za detekciju prisustva se koriste pametni senzori montirani na plafonu sobe. Sistem je razvijen tako da možemo uvek biti sigurni da li je neko prisutan u sobi i znati tačno ko. Na ovaj način ne samo da znamo kada je gost u sobi, već možemo sa visokom preciznošću pratiti rad osoblja hotela.

Specifični sistem za LUX apartmane i sobe

Luksuzni apartmani i luksuzne sobe obično pored osnovnih instalacija imaju i dodatne sadržaje koje za cilj imaju da gostu obezbede maksimalan komfor. Za ovakve tipove apartmana i soba razvijamo specifična rečenja prema vašim zahtevima i potrebama samog hotela.